Ce este Zumba Latino

Zumba te binedispune, antrenamentele te fac sa zambesti, muzica te face sa uiti de probleme, in timpul orelor esti inconjurat de oameni pozitivi si poti sa te bucuri de o alta modalitate de a te exprima.

Alte tipuri de antrenamente te fac sa simti exercitiile mai mult ca o corvoada, ca un efort fizic prea mare si stresant pentru minte si corp. Ora de Zumba insa trece mult prea repede fara sa te uiti la ceas. Este o atmosfera placuta chiar daca stai pe margine si te uiti la cei care danseaza.

Zumba te ajuta sa iti coordonezi mai bine miscarile. Corpul tau functioneaza mai bine, bratele si picioarele invata sa se miste. Dovada esti chiar tu. Cu cat vii mai mult si mai des la orele de Zumba, cu atat te misti mai bine, cu atat inveti mai repede coregrafiile noi. Nu pot sa va garantez ca veti deveni dansatori de prima mana daca veniti la cursurile mele, insa cu siguranta va veti misca mai bine si veti avea un tonus muscular mai bun. Faptul ca trebuie sa fii atent la coregrafie, te ajuta sa iti exersezi si mintea in acelasi timp. Cand dansezi Zumba uiti ca de fapt faci sport. Cei care nu au facut sport inainte si nu se pot tine de dieta, au rezultate cu mine. Zumba iti da energie, iti mareste increderea, iti scade tensiunea, te ajuta sa slabesti, sa dormi mai bine.

Muzica latina te binedispune, te face fericit si liber. Chiar daca esti intr-o pasa proasta, nu se poate sa nu iesi cu zambetul pe buze de la o ora de Zumba. O ora de Zumba are elemente de merengue, salsa, cumbia, reggaeton, bachata, cha-cha-cha, hip-hop, alte ritmuri exotice pe ritmuri latine si internationae. Intr-o ora clasica de antreament aerobic, antrenorii numara miscarile, un lucru foarte previzibil pentru minte, si care poate fi covarsitor la un moment dat. La ora de Zumba repeti niste miscari pe ritm de muzica. Daca te misti pe muzica esti mai relaxat si mai liber. Nu iti dai seama ca faci miscare, transpiri fara sa obosesti si slabesti fara febra musculara.

Ca sa te convingi de Zumba nu trebuie decat sa vii la cateva ore. Poate ca nu iti va placea chiar de prima data, poate ti se va parea mult prea complicata coregrafia, insa dupa 3,4 ore te vei convinge cu siguranta de starea de bine pe care ti-o da. Cursantele mele se imprietenesc, se formeaza legaturi, grupuri si comunitati si in afara cursurilor. Zumba te apropie si simti nevoia sa fii in permanent contact cu ceilalti iubitori de Zumba.

Zumba e o mare petrecere, in care muzica iti inspira miscarile de dans. Dansezi toata ora deci iti e foarte usor sa uiti ca de fapt te antrenezi si arzi calorii. Zumba este pentru toate varstele.

Beneficiile programelor Zumba

Programele Zumba oferă un antrenament total al corpului, inclusiv cel al braţelor şi al picioarelor. Multe mişcări de Zumba sunt agreate de cursanţi, în special pentru rezultatele formidabile obţinute la nivelul muşchilor abdominali, acestea ajutând la dezvoltarea şi întărirea masei musculare abdominale, având în acelaşi timp un risc minim de a vă crea insuportabilele dureri de spate. De asemenea:

 • ajută la arderea eficientă a caloriilor şi la pierderea în greutate (450-600 calorii/ oră)
   
 • ajută la eliminarea stresului - mişcarile pline de energie nu doar că ajută la eliminarea endorfinelor, eliberând tensiunea din corp, dar vă ajută  şi să scăpaţi de grijile zilnice, prin contopirea corpului cu muzica şi mişcările parcurse.
   
 • ajută la reducerea tensiunii arteriale
   
 • creşte densitatea osoasă, prevenind astfel apariţia osteoporozei
   
 • îmbunătăţeşte tonusul muscular
   
 • te face mai inteligent - prin învăţarea acestor stiluri de dans implicate în program , exerciţiile Zumba pot fi considerate o formă de exerciţiu mental

De ce să te apuci de Zumba?

Pentru că este programul ideal de fitness de care, cu siguranţă, nu te vei plictisi. Unde mai pui că scapi şi de kilogramele în plus într-o manieră distractivă. Rezultatele se pot vedea în doar 2 săptămâni de antrenament, în funcţie de programul ales şi de dieta fiecăruia dintre noi.

Deoarece muzica este una dintre componentele principale ale antrenamentului Zumba, mai mult ca sigur te vei distra în timpul cursurilor, fiind, în acelaşi timp, una dintre cele mai bune metode de a te relaxa, de a-ţi menţine tonusul şi sănătatea în cele mai bune condiţii.

Cum au luat naştere exerciţiile Zumba?

Din pură întâmplare! În anii ’90, un celebru instructor de fitness columbian, Alberto Perez, a uitat să îşi aducă la sală CD-urile cu muzică pe care obişnuia să îşi antreneze clasa, astfel că a fost nevoit să folosească o casetă cu muzică latină, improvizând mişcările de aerobic pentru a putea continua şedinţa de antrenament. Ritmurile de salsa şi merengue s-au dovedit a fi foarte distractive pentru cursanţii săi, aşa că instructorul a continuat şi cu alte ocazii să improvizeze în timpul orelor de aerobic, dezvoltând într-un final conceptul de Zumba Fitness.

În 1999, succesul de care se bucura acest program în Columbia a ajuns şi în America, unde antreprenorii Alberto Perlman şi Alberto Aghion au creat o companie globală bazată pe filosofia Zumba Fitness.
Astăzi, programul de exerciţii Zumba este dorit de peste 10 milioane de persoane, la dispoziţia acestora existând peste 90.000 de centre de fitness în peste 110 ţări din lume.


Adresa: Str. Vasile Lascar, Nr. 105, Sector 2, Bucuresti;
Telefon: +40756952301
E-mail: tinafitgym@mail.com
Facebook: TinaFitGym