Ce este fitness-ul si de ce fitness?

Program Sala Fitness
Luni - Vineri 07:00-12:00
Luni - Vineri 16:00-23:00
Sambata 11:00-17:00
Duminica INCHIS
Luni - Vineri 12:00-16:00 INCHIS

Fitness-ul este strans legat de culturism, fapt ce justifica existenta unei unice federatii de specialitate. Trebuie spus de la inceput ca acest sport nu se adreseaza exclusiv reprezentantelor sexului frumos, desi acestea sunt mai usor atrase de ideea tonifierii muschilor si a arderii caloriilor. Barbatii prefera adesea masa musculara si putina burtica nu-i deranjeaza. Fiecare este liber sa opteze pentru imaginea care considera el ca-l reprezinta cel mai bine. Oricum, culturismul si fitness-ul nu sunt doar compatibile, ci si complementare.

CE ESTE FITNESS-UL ?

Contrar presupunerilor unora, fitness-ul nu este doar un culturism cu greutati mai mici si rezultate pe masura. Folosirea de greutati mai mici in antrenamentele de fitness este doar o diferenta intre cele doua tipuri de activitati sportive, e drept, usor de observat.

Fitness-ul este pentru corpul uman ceea ce reglajul fin este pentru un aparat electronic. El reprezinta o conditie pentru a arata si a ne simti mai bine. Cum gusturile difera, doza de subiectivism va fi foarte mare in definirea conceptelor de a "arata bine" si "a se simti bine", motiv pentru care si antrenamentele vor fi diferentiate in functie de caracteristicile individuale ale practicantilor: varsta, sexul, greutatea, inaltimea, capacitatea de efort, sanatatea organismului, scopul urmarit.

Definitiile sunt numeroase si nu ne asumam riscul de a plictisi cu ele. Vom spune doar ca trasatura definitorie a fitness-ului este regularitatea exercitiilor. Daca faci jogging o data pe an sau urci pe scari cand nu merge liftul nu poti sa spui ca faci fitness, acest sport presupunand intai de toate o activitate durabila. De asemenea, este foarte importanta si intensitatea exercitiilor. Un antrenament de fitness presupune o sedinta de cel putin 20 de minute de activitate dinamica, cu pauze mai mici decat in cazul culturismului.

DE CE FITNESS ?

Daca nu te-am convins inca, iti prezentam principalele avantaje pe care le prezinta acest sport. Desigur, nu-i nevoie sa urmaresti toate efectele din lista de mai jos pentru a practica acest sport, cateva fiind de ajuns:

  • pentru ca niciodata nu-i tarziu sa te apuci de fitness
  • pentru ca antrenamentele nu iti ocupa mult timp si sunt foatre eficiente
  • pentru ca organismul tau va deveni mai viguros si mai rezistent la boli
  • pentru ca iti vei reduce colesterolul intr-un mod placut
  • pentru ca inima si intreg aparatul circulator nu vor avea decat de castigat
  • pentru ca vei da jos kilogramele nedorite fara sa mori de foame pentru asta
  • pentru ca vei scapa de stresul zilnic
  • pentru ca vei arata mai bine si te vei simti mai tanar(a), ceea ce ii va face pe ceilalti sa te aprecieze mai mult
  • pentru ca vei avea mai multa incredere in fortele proprii
  • pentru ca vei avea mintea mai limpede

Adresa: Str. Vasile Lascar, Nr. 105, Sector 2, Bucuresti;
Telefon: +40756952301
E-mail: tinafitgym@mail.com
Facebook: TinaFitGym